Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с тиква

Зелен фасул с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Зелен фасул с тиква1 / 2
22/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 750 гр.
  • тиква - 800 гр.
  • масло - 1 пакетче
  • лук - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се почиства и измива, начупва се на парчета, залива се с топла вода и се вари до полуомекване.

Тиквата се измива и се обелва, нарязва се на филийки и се прибавя към фасула.

Ястието се посолява и се вари до омекването на фасула и тиквата. Тогава се прибавя задушеният в маслото ситно нарязан лук.

След като поври още няколко минути, ястието се сваля от огъня

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: