Начин на приготвяне
Измийте внимателно гъбите кладница под течаща студена вода.
Отрежете жилавите пънчетата и нарежете шапките на гъбите на лентички.
Задушете нарязаните гъби в сгорещеното масло с олиото и щипка сол в продължение на 10 минути.
Добавете нарязания на ситно лук и скълцания чесън и постепенно брашното и запържете до златисто.
Добавете червения пипер, постепенно добавете бульона и мащерката и разбъркайте, за да не стане брашното на бучки. Похлупете гъбената супа и намалете котлона. Варете още десетина минути.
Отделете 1 купичка от супата, оставете я да се охлади малко и разбийте в нея яйцето и лимоновия сок.
Прехвърлете застройката в супата, разбъркайте хубаво, добавете и прясното мляко и дръпнете от котлона.
При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Гъбената супа с кладница и прясно мляко е много вкусна.
Добър апетит!