Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки глави с прясно мляко

Супа от агнешки глави с прясно мляко

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Супа от агнешки глави с прясно мляко
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Супа от агнешки глави - ще впечатли всеки, който обича този деликатес"

Необходими продукти

  • агнешки главички - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 3 броя
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • фиде - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешките главички в тенджера под налягане. Залейте ги с около 1500 мл вода, поръсете със сол и добавете няколко зърна бахар и пипер, както и дафиновите листа.

Сварете главичките за 40 минути от момента на завирането на водата.

Обезкостете сварените главички, нарежете езика, а мозъка извадете.

Сложете тенджера на котлона и запържете вътре настъргания морков и наситнения лук.

Малко след това добавете нарязаните на кубчета картофи. Сипете топла вода и когато кипне, налейте от бульона на главичките (прецеден предварително).

Добавете наситнената чушка, посолете и поръсете с черен пипер.

След още 10-тина минути пуснете фидето. Малко след него добавете агнешкото месо и настъргания домат (предварително обелен).

Варете агнешката супа още няколко минути. Малко преди да я свалите от огъня, сипете чашката прясно мляко и поръсете с наситнен девесил.

Супата от агнешки глави с прясно мляко е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: