Начин на приготвяне
Сложете агнешките главички в тенджера под налягане. Залейте ги с около 1500 мл вода, поръсете със сол и добавете няколко зърна бахар и пипер, както и дафиновите листа.
Сварете главичките за 40 минути от момента на завирането на водата.
Обезкостете сварените главички, нарежете езика, а мозъка извадете.
Сложете тенджера на котлона и запържете вътре настъргания морков и наситнения лук.
Малко след това добавете нарязаните на кубчета картофи. Сипете топла вода и когато кипне, налейте от бульона на главичките (прецеден предварително).
Добавете наситнената чушка, посолете и поръсете с черен пипер.
След още 10-тина минути пуснете фидето. Малко след него добавете агнешкото месо и настъргания домат (предварително обелен).
Варете агнешката супа още няколко минути. Малко преди да я свалите от огъня, сипете чашката прясно мляко и поръсете с наситнен девесил.
Супата от агнешки глави с прясно мляко е много вкусна.