Домашна торта Гараш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашна торта Гараш4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12-14 парчета
"Много са вариантите за приготвяне на торта Гараш, но това е определено една от най-сполучливите ни и харесвани рецепти за"

Необходими продукти

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете тортата да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

Рейтинг

4.2
540
424
310
28
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Слагаме 1/2 от сместа за блата какво правим с другата половина?
15.01.2023 22:49
Илиана Първанова
Илиана Първанова
Изглежда приказна и сигурно на вкус е вълшебна!
13.06.2019 16:33
1
Бета
Бета
Последно да разбирам, че вместо 2 ч.ч. захар, трябва да са 2 ч.ч. пудра захар, а тази отделната 1 ч.ч пудра захар в рецептата отпада, защото не е включена никъде в приготвянето на тортата? Някой да даде малко пояснения моля, ако вече я е приготвял, защото утре ще я правя за за рожден ден ии не искам да се изложа
17.02.2019 15:14
1
Нина
Нина
А пудрата захар и какаото къде се слагат
?И блатовете на колко градуса се по колко време?
21.06.2016 23:17
49
7
Деси Маринова
Деси Маринова
Шоколадово изкушение.
06.01.2016 11:35
5
6
Иванова
Иванова
Ммммм обичам шоколад
19.12.2015 21:45
2
3
Daniela
Daniela
a blatovete pechat li se za Tortata :)
02.05.2015 11:14
13
4
Ели
Ели
В Торта " Гараш" зная че няма брашно никакво. Блатовете се правят само от разбитите белтъци и орехите
09.03.2014 16:07
28
10
ели
ели
Това нели виентска шоколадова торта а
31.12.2013 14:00
7
4
Ралица Андреева
Ралица Андреева
торта гараш се прави от месени кори и домашно приготвен крем
07.12.2013 16:25
3
26
2
Покажи всички подкоментари
Жасмин
Жасмин
Каква е тази доза течен шоколад две кофички? По колко грама?
16.10.2013 17:54
24
3
1
Покажи всички подкоментари
Калинка Бойнова
Калинка Бойнова
Слагат се 2 супени лъжици брашно за блатовете
10.10.2013 19:03
8
8
саманта
саманта
Каква е тази торта без брашно,то белтъци и захар кат объркаш и опечеш става целувка
11.08.2013 10:22
7
11
Festa
Festa
Тортата не е лоша,но предпочитам оригинала...Винаги си я правя с оригиналната рецепта.Някъде прочетох коментар че не слагали сметана защото ставала светла...Ами ако се сложи едно към едно сметана и черен шоколад както трябва да е,няма да стане светла,когато сметаната заври се слага начупеният шоколад и се бърка докато стане на крем....
19.04.2013 23:52
9
3
3
Покажи всички подкоментари
Гери
Гери
а пудрата захар кога и къде се поставя
30.03.2013 16:54
5
1
Нели Христова
Нели Христова
получи се много добре,всички в кьщи я харесаха.
20.03.2013 09:45
1
1
Тони
Тони
А, ако се махнат жълтъците /понеже нямат термична обработка/ ще бъде ли проблем и до колко се променя вкуса на тортата?
13.02.2013 15:55
2
Maria
Maria
И на мен ми се получи :) Много вкусна!
29.12.2012 16:43
Иван Г.
Иван Г.
К'во ви става - на мен ми се получи екстра!
28.11.2012 17:51
1
Борко
Борко
ауу, че компетенция, предполагам последният коментар ще е от полза за много хора..
17.09.2012 18:31