Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Тас кебап със свинско месо

Тас кебап със свинско месо

Тас кебап със свинско месо
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
30/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервира се тас кебап със свинско месо с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 бр,
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на кубчета и се запържва в олиото. Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя към месото.

Разбърква се и се изпържа до омекване. Прибавя се дом. пюре.

Следват подправките-червен, черен пипер и дафиновия лист и солта.

Налива се бульонът или вода и се вари до сваряване на месото.

Брашното се разтваря в малко вода на кашичка и се добавя на тънка струйка до сгъстяване на соса.

Бърка се непрекъснато. Вари се 2-3 мин и се сваля от огъня.

Сервира се тас кебап със свинско месо с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: