Заешко по ловджийски

15/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Първото условие за приготвяне на вкусен заек по ловджийски е да сте го отстреляли сами. Останалото е описано в рецептата!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене160 мин.
  • Общо190 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 942
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от 1л. вода и 1 л. оцет. , прибавя се 1 глава лук, нарязан на четири равни части, 1 морков, малко целина, един корен пащърнак, един два корена магданоз, 7- 8 скилидки чесън, 2-3 дафинова листа, 7-8 зърна черен пипер, бахар, карамфил, канела и сол. Всичко заедно се вари 15 - 20 минути, прецежда се през цедка и се оставя да изстине.

След като се изкисне в марината, заекът се измива, нарязва на късове, които се запържва до причервяване в сгорещена мазнина.

Запърженото месо се изважда от мазнината, а в нея се задушават последователно лука, морковите, половин глава целина, нарязани на дребни кубчета и нарязаната тиквичка. Прибавя се доматеното пюре и накрая брашното.

Запръжката се разрежда с 100 мл вино и бульон добавят се подправките сол, дафинов лист, черен пипер, няколко лимонени резенчета, изчистени и измити пресни гъби, изчистените малки глави лук (арпаджик) и едно парче нарязан на дребни кубчета бекон предварително леко запържен.

Връща се запърженото месо в съда, който се уплътнява добре, и се слага във фурната да се задушава около 2 часа. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дина
Дина
12.01.2012 21:34
За пръв път купих пащърнак за Рождество.От клиенти в магазина разбрах,че се ползва суров за салати,но най-полезен е за прочистване на белите дробове настърган в сурово състояние.Аз го настъргах и с млечен крем от Кауфланд е голяма вкусотийка.
Отглеждаме зайци и мога да благодаря за тази рецепта, а и всички останали,част от които ще опитам и коментирам допълнително.До скоро-:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв