Ezine.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети със свинско месо

Оризови спагети със свинско месо

Оризови спагети със свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вкусни пържени спагети със свинско и много зеленчуци Насладете им се"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 грама
  • оризови спагети - 1 пакет (250 г)
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • вода - 800 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • пилешки бульон - 150 мл
  • червени чушки - 1 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • моркови - 2 броя
  • вода - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете лука, чушката и морковите, нарежете ги на тънки лентички.

Свинското също нарежете на жулиени. Сложете ги в подходяща купа и смесете с нишестето и соевия сос. Разбъркайте и мариновайте за 30-тина минути.

Почистете и нарежете на ситно зеления лук и чесъна.

Сварете оризовите спагети, следвайки указанията на производителя.

Загрейте в дълбок тиган олиото, като тиганът трябва да е умерен към силен. Запържете свинското за 15-тина минути, като от време на време разбърквате.

Извадете свинското и в същия тиган сипете зеленчуците, нарязани на ленти. Пържете 10-тина минути, отново разбърквайки от време на време.

Добавете към тях наситнения чесън и овкусете с пилешкия бульон, соса Уорчестър и малко захар.

Разтворете лъжица нишесте в 4 лъжици вода и прибавете вътре.

Накрая добавете запърженото свинско и разбъркайте. След 10 минути пържените спагети са готови.

Поръсете ги със зелен лук и сервирайте.

Оризовите спагети със свинско месо са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: