Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вкусен свински език в масло

Вкусен свински език в масло

Лидия - ГериЛидия - Гери
Новак
715373
Вкусен свински език в масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
4
"Сипете си чаша бира и се насладете на този вкусен език, поднесен с гарнитура от картофки"

Необходими продукти

  • свински език - 1 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • масло
  • За гарнитурата
  • червен пипер
  • картофи
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете свинския език до пълна готовност - около 2 часа в тенджера под налягане.

Потопете сварения еизк в студена вода и го обелете от ципата.

Нарежете езика на парчета. Овкусете с дафинов лист, черен пипер и сол.

Загрейте по-голямо количество масло и изпържете езика.

Сварете картофите и ги нарежете на кубчета, запечете ги с малко масло, като ги овкусите с червен пипер, чубрица и сол.

Поднесете езика в масло с гарнитурата от картофите.

Вкусният свински език в масло е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: