Грузинска рибена супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
19/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 600 г
  • ориз - 120 г
  • масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • магданоз - 8 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се нарязва на едро. От главите и опашките се сварява бульон, прецежда се и в него се сварява оризът до полуготово състояние.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се в бульона заедно с маслото.

Добавя се доматеното пюре, намачканите скилидки чесън, рибата и солта и всичко се вари още половин час. Сервира се готовата рибена чорба, поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Много вкусна грузинска рибена супа!

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар