Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Грузинска рибена супа

Грузинска рибена супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Грузинска рибена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • риба - 600 г
  • ориз - 120 г
  • масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • магданоз - 8 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се нарязва на едро. От главите и опашките се сварява бульон, прецежда се и в него се сварява оризът до полуготово състояние.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се в бульона заедно с маслото.

Добавя се доматеното пюре, намачканите скилидки чесън, рибата и солта и всичко се вари още половин час. Сервира се готовата рибена чорба, поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Много вкусна грузинска рибена супа!

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: