Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
В купата с белтъците добавете солта и разбийте с помощта на миксер. Уредът първо е на ниска степен, след това се усилва, за да се получи хубава гъста пяна.
Постепенно добавете половината от еритритола.
В другата купа разбийте жълтъците с останалия подсладител и ванилиите. Сипете водката (за да се загребва по-лесно сладоледът).
Разбийте с вилица заквасената сметана, за да се получи еднородна смес.
Отделно разбийте и течната сметана, като използвате миксер.
Внимателно обединете четирите смеси за млечния сладолед.
Изсипете хомогенния крем във форми за индивидуален сладолед или кутия с капак. Приберете във фризера за няколко часа или за цяла нощ.
Оставете кето сладоледа на стайна температура за няколко минути и едва тогава загребете/извадете от формичките.
Сметановият кето сладолед с еритритол е готов.