Начин на приготвяне
Използваните подсладители за този сладолед са еритритол на прах и стевия.
За сладоледа разбъркайте всички посочени съставки с помощта на бъркалка и приберете в камерата на фризера за поне 4-5 часа.
За крема смелете почистените къпини. Прехвърлете ги в подходяща касерола и ги залейте с лимоновия сок. Сложете на умерен огън и бъркайте за 2-3 минути. Свалете и охладете.
Към изстиналия крем добавете подсладителя и маслото. Разбийте яйцата и ги добавете с непрекъснато бъркане.
Отново върнете на огъня и бъркайте постоянно до сгъстяване. Ако искате плодовият крем да е по-гладък, може да го прецедите през цедка.
Смесете крема и кето сладоледа.
Кето къпиновият сладолед с крема сирене е много сполучлив.