Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Хрупкави пилешки байганети с бира

Хрупкави пилешки байганети с бира

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Хрупкави пилешки байганети с бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави и много апетитни байганети Поднесете със салатка и си хапнете вкусно-вкусно"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 грама (сварено)
  • сирене - 150 грама
  • брашно - 150 грама
  • кашкавал - 300 грама
  • галета - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • бира - 200 мл
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете предварително свареното пилешко месо (може да използвате както месо от бутчета, така и от гърди).

Прехвърлете го в дълбока купа и добавете към него натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Посолете и овкусете с риган, чукнете едно яйца и разбъркайте.

Навлажнете ръцете си и оформете крокетите. Наредете ги в подходящ съд и оставете в хладилник, за да стегнат за няколко часа.

Отделете белтъците от жълтъците на трите яйца.

Разбийте с миксер жълтъците задно с бирата. Прибавете галетата и брашното, разбъркайте вече с ръце.

В отделен съд разбийте белтъците.

Следва панирането на байганетите. За целта ги потапяйте първо в белтъците, а след това в бирената смес.

Изпържете ги в добре загрято олио до апетитен загар. Отцеждайте върху хартия за печене.

Хрупкавите пилешки байганети с бира са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: