Начин на приготвяне
Наситнете предварително свареното пилешко месо (може да използвате както месо от бутчета, така и от гърди).
Прехвърлете го в дълбока купа и добавете към него натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Посолете и овкусете с риган, чукнете едно яйца и разбъркайте.
Навлажнете ръцете си и оформете крокетите. Наредете ги в подходящ съд и оставете в хладилник, за да стегнат за няколко часа.
Отделете белтъците от жълтъците на трите яйца.
Разбийте с миксер жълтъците задно с бирата. Прибавете галетата и брашното, разбъркайте вече с ръце.
В отделен съд разбийте белтъците.
Следва панирането на байганетите. За целта ги потапяйте първо в белтъците, а след това в бирената смес.
Изпържете ги в добре загрято олио до апетитен загар. Отцеждайте върху хартия за печене.
Хрупкавите пилешки байганети с бира са готови.