Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на широки и тънки ивици. Овкусете с лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин, разбъркайте и оставете да се маринова за поне два часа.
За панировката отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер до получаване на твърд сняг.
Жълтъците разбийте с бирата и брашното. Добавете ги към белтъчния сняг, посолете и внимателно разбъркайте.
За пълнежа смесете крема сиренето с натрошеното срене, червения пипер, зехтина и наситнения магданоз. Кашкавала нарежете на тънко.
Сместа с крема сиренето направете на топки, върху които внимателно се поставя от кашкавала.
Увийте топките от сирене и кашкавал с мариновани филенца и фиксирайте с тънки дървени клечки.
Оваляйте в брашното, след което в панировката.
Наредете крокетите в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете байганетите до апетитен загар - необходим е около час.
Вкусните пилешки байганети с кашкавал са готови.