Начин на приготвяне
Почистете рибите, измийте ги добре и подсушете.
Поръсете със сол и черен пипер и ги намажете със зехтин.
В коремната кухина на всяка ципура сложете резени лимон и нарязани пресни листа девесил. Направете по 2-3 дълбоки разреза на всяка риба и там също сложете по резен лимон.
Нарежете картофите на шайби.
Сложете ги в купа и прибавете към тях сол и черен пипер на вкус, пресовани скилидки чесън и 2-3 с. л. зехтин. Разбъркайте.
Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и наредете плътно картофите без да ги застъпвате.
Поръсете ги с малко нарязан пресен девесил и сложете върху тях рибите.
Печете рибата в загрята фурна на 200 градуса градуса за около 40 минути.
Ароматната ципура на фурна с картофи е готова.