Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Традиционна рибена чорба по дунавска рецепта

Традиционна рибена чорба по дунавска рецепта

Традиционна рибена чорба по дунавска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Най-вкусната рибена чорба винаги се прави с няколко вида риба"

Необходими продукти

  • риба - 400 грама (различни видове)
  • целина - 1 парче + листа
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 броя
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • чушки
  • лимонов сок
  • целина - листа
  • черен пипер
  • девесил
  • мащерка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане рибената чорба много по-ароматна и вкусна, най-добре е да използвате различни видове риба. За тази чорба са използвани месо от смадок, както и главите на един толстолоб и един сом.

Нарежете на парчета риба, наситнете моркова, лука, корена от целина. Прехвърлете ги в тенджера с вряща вода, посолете и сипете олио. Варете докато рибното месо се разпадне от костите.

С помощта на решетъчна лъжица извадете рибата и внимателно я обезкостете.

Върнете в бульона надробената риба, ориза и наситнените картофи. Когато оризът се свари, прибавете в рибената чорба смления домат.

Варете до готовност. Накрая добавете наситнените девесил, мащерка и листа от целина.

При сервиране на всяка порции, овкусявайте допълнително с лимонов сок и черен пипер.

Традиционната рибена чорба до дунавска рецепта е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: