Начин на приготвяне
За да стане рибената чорба много по-ароматна и вкусна, най-добре е да използвате различни видове риба. За тази чорба са използвани месо от смадок, както и главите на един толстолоб и един сом.
Нарежете на парчета риба, наситнете моркова, лука, корена от целина. Прехвърлете ги в тенджера с вряща вода, посолете и сипете олио. Варете докато рибното месо се разпадне от костите.
С помощта на решетъчна лъжица извадете рибата и внимателно я обезкостете.
Върнете в бульона надробената риба, ориза и наситнените картофи. Когато оризът се свари, прибавете в рибената чорба смления домат.
Варете до готовност. Накрая добавете наситнените девесил, мащерка и листа от целина.
При сервиране на всяка порции, овкусявайте допълнително с лимонов сок и черен пипер.
Традиционната рибена чорба до дунавска рецепта е готова.