Тайландски кокосов пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
30/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 400 мл
  • кокос - 4 с.л. стърготини
  • кафява захар - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л. бяла
  • яйца - 4 бр. (жълтъци)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват с бялата захар и половината кокосови стърготини.

Кокосовото мляко се загрява в тенджера с дебело дъно. Добавя се яйчената смес и се загрява на бавен огън до разтваряне на захарта.

Пудингът се разпределя във формички и се пече на водна баня 40 минути на 160 градуса.

Пудингът се охлажда, поръсва се с останалите кокосови стърготини и с кафявата захар и се слага за 2 минути в загрята на 170 градуса фурна.

Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел-6%
Приготвяй си тази рецепта в:
Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
15.99 лв.
14.99 лв.
Виж ››

Приготви си перфектния крем карамел с този разкошен сервиз от 12 метални купички за крем крамел. Очаровай близките и гостите си!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
тгнтг
тгнтг
31.10.2015 19:07
Дали ще стане със силиконови форми?
0
0