Кебапчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8 бр.
"Неостаряваща класика в кухнята, която ще продължава да има своите верни почитатели!"

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама
  • кимион - 1.5 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се разбърква добре с кимиона и пресования чесън.

Оформят се кебапчетата, които преди печене се заглаждат леко с ръка, натопена в купичка с вода и малко оцет.

За стандартните български кебапчета най-добре използвайте 50% свинска, 50% телешка кайма.

Рейтинг

4.3
53
46
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Л.Камчев
Л.Камчев
Напълно споделям казаното от Краси Цирка. Аз също експериментирам от няколко години специално с кебапчетата и мога да кажа, че има много, ама много тънкости. Mоже да ви прозвучи малко невероятно, но кебапчетата всъщност не се пекат, а се варят на собствената си пара, но докато се стигне до тоя момент трябва много да им се "бае";) Краси, ако искаш да обменим опит пиши ми на корида @ яхуу.ком (на латиница, първата буква е българското "С")
02.11.2013 20:27
4
Краси Цирка
Краси Цирка
Борко, да направиш хубави кебапчета е цяла наука и много, много стаж.Има толкова тънкости, че ако човек не ги знае, просто пече кайма на скара...Първо е много важно месото за каймата,подправките /нормално не се слага чесън/,колко време трябва да отлежи сместа и при каква температура.Много е важно скарата, температурата, колко време се пекат...Оценявам желанието ти да сподилиш рецептата с нас, аз просто говоря за хубави,професионални, истински български кебабчета с които сме известни по цял свят.На мен ми отнеха доста години опити до като се специализирам.А има и нещо друго...Почти никой не издава всичко, което знае, всеки иска неговите кебапчета да са най добри.
02.11.2013 19:05
9
1
Иван
Иван
Кебапчетата не се правят с чесън
27.07.2013 20:24
8
sseennyy
sseennyy
Слага се и малко Ким.
07.10.2011 13:42
1
Джеси
Джеси
Кебапчетата не се правят с чесън.
19.06.2011 15:24
4