Картофен кекс с мак

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Картофен кекс с мак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • картофено брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 15 бр. (жълтъци)
  • сметана - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мак - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макът се полива с вряла вода и се оставя за 1 час под капак. Отцежда се и се добавят 15 жълтъка.

Девет белтъка се разбиват на сняг и се добавят към сместа заедно със сметаната, захарта и картофеното брашно.

Тестото се излива във форма, намазана с масло, и се пече 1 час на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: