Начин на приготвяне
Измиваме свинските гърди и ги прехвърляме в плик за печене и тавичка.
В купичка разбъркваме съставките за маринатата и поливаме и втриваме в свинските гърди от всички страни.
Завързваме плика и прибираме на хладно за няколко часа или цяла нощ.
Картофите се измиват с помощта на грапавата част на нова гъба и без да се белят, се нарязват на шайби, като не се разрязват до долу.
Прехвърлят се в плика при свинските гърди, поръсват се със сол, чубрица, мащерка, добавят се маслото, зехтина и бирата и целите глави чесън.
Пликът със свинското с картофи се завръзва и тавичката се слага в долната средна част на фурната, кат се загрява първоначално на 180 °C и след около половин час се намалява на 160 °C.
Пече се около два часа, като в последните десетина минути пликът се отстранява и ястието със свинско се връща във фурната, докато се зачерви кожичката на месото.
Да ви е сладко със свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна.