Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна

Свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко със свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна - определено ще ви е"

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 кг с кост и кожа
  • пресни картофи - 1 кг по - дребни
  • чесън - 2 глави
  • за мариноването
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • соев сос - 50 мл
  • мед - 50 г пчелен
  • зехтин - 30 мл
  • сушени билки - на вкус (розмарин, чесън, риган, мащерка, магданоз, цитрусова кора, босилек, салвия)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за картофите
  • чубрица - 20 г
  • мащерка - 20 г
  • сол - на вкус
  • масло - 60 г
  • зехтин - 30 мл
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските гърди и ги прехвърляме в плик за печене и тавичка.

В купичка разбъркваме съставките за маринатата и поливаме и втриваме в свинските гърди от всички страни.

Завързваме плика и прибираме на хладно за няколко часа или цяла нощ.

Картофите се измиват с помощта на грапавата част на нова гъба и без да се белят, се нарязват на шайби, като не се разрязват до долу.

Прехвърлят се в плика при свинските гърди, поръсват се със сол, чубрица, мащерка, добавят се маслото, зехтина и бирата и целите глави чесън.

Пликът със свинското с картофи се завръзва и тавичката се слага в долната средна част на фурната, кат се загрява първоначално на 180 °C и след около половин час се намалява на 160 °C.

Пече се около два часа, като в последните десетина минути пликът се отстранява и ястието със свинско се връща във фурната, докато се зачерви кожичката на месото.

Да ви е сладко със свински гърди с пресни картофки и билки в плик на фурна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: