Желиран шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Желиран шаран
03/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2
"Вкусно, красиво и изискано - желиран шаран"

Необходими Продукти

  • риба - шаран 500 гр.
  • лук - 80 гр.
  • червени чушки - 100 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. белтък
  • домати - 100 гр.
  • желатин - 5 гр.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и извадете двете филета

Костите, главата и хайвера сварете за около час в малко вода. Добавете нарязаните чушки и домати.

Прецедете бульона, подправете го сьс сол и червен пипер, излейте го вьрху парчетата риба и сварете на слаб огън

Поставете изстиналата риба в дълбока чиния и я гарнирайте с филийки от твърдо сварени яйца, с ивици червени чушки и с хайвер.

Накиснете желатина в 1/2 чаена чаша студена вода.

За избистряне на рибния бульон разбийте белтъците с малко вода, изсипете ги в него и бийте непрекъснато с телта, докато бульонът заври.

Свалете тенджерата от огъня и изсипете накиснатия желатин. Прецедете бульона и облейте с него рибата.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: