Начин на приготвяне
Сварете и охладете пилешкото филе, след което го нарежете на кубчета. Добавете към него нарязаните магданоз и кашкавал, разбъркайте.
Сварете и намачкайте добре картофите. Охладете ги и ги разбъркайте с кашкавала, подправките, маслото и яйцата. Разбъркайте и започнете да добавяте на части от предварително пресятото с бакпулвера брашно. Замесете гладко тесто.
Набрашнете плота и разточете тестото на кора. Изрежете кръгчета с чаша и поставете във всяко едно от пилешката плънка. Загърнете добре и оформете крокети.
Оваляйте крокетите в разбитите яйца и галетата.
Загрейте достатъчно количество олио и изпържете крокетите до апетитен загар.
Оставете ги хубаво върху кухненска хартия.
Вкусните пилешки крокети с картофи и кашкавал са готови.