Начин на приготвяне
Сварете агнешките дреболии в подсолена вода. След това отцедете и нарежете на ситно. Ако желаете, може да прецедите бульона и да го използвате по-късно за ястието.
Почистете и нарежете пресния лук и печурките. Челядинките оставете цели.
Загрейте малко масло и олиото и задушете в тях двата вида гъби и пресния лук.
Щом водата от гъбите се изпари и останат на мазнина прибавете дреболиите.
След това добавете и ориза, предварително измит и отцеден.
Запържете ориза, бъркайки, докато стане прозрачен.
Прибавете подправките, сол на вкус и прехвърлете ястието в тава.
Залейте го с 3 чаши гореща вода или бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 250 градуса за около 40 минути.
След това извадете от фурната и покрийте тавата с памучна кърпа.
Оставете да престои 10-15 минути, след което сервирайте агнешкото дробине като гарнитура към печено агнешко.
Агнешките дреболии с ориз и гъби са готови.