Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешки дреболии с ориз и гъби

Агнешки дреболии с ориз и гъби

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Агнешки дреболии с ориз и гъби
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусни агнешки дреболийки с ориз - перфектна гарнитура към печено агнешко"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 20 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • печурки - 150 г
  • челядинки - 150 г
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода. След това отцедете и нарежете на ситно. Ако желаете, може да прецедите бульона и да го използвате по-късно за ястието.

Почистете и нарежете пресния лук и печурките. Челядинките оставете цели.

Загрейте малко масло и олиото и задушете в тях двата вида гъби и пресния лук.

Щом водата от гъбите се изпари и останат на мазнина прибавете дреболиите.

След това добавете и ориза, предварително измит и отцеден.

Запържете ориза, бъркайки, докато стане прозрачен.

Прибавете подправките, сол на вкус и прехвърлете ястието в тава.

Залейте го с 3 чаши гореща вода или бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 250 градуса за около 40 минути.

След това извадете от фурната и покрийте тавата с памучна кърпа.

Оставете да престои 10-15 минути, след което сервирайте агнешкото дробине като гарнитура към печено агнешко.

Агнешките дреболии с ориз и гъби са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: