Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Дроб сарма от агнешки дреболии

Дроб сарма от агнешки дреболии

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Дроб сарма от агнешки дреболии
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 гр
  • лук - 1 глава
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • босилек - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 450 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си агнешкия комплект и слагаме да се вари в посолена вода.

След като са готови, вадим и нарязваме на ситно.

Нарязваме си и двата вида лук, и джоджена също на ситно

В тиган запържваме лука, както и агнешките дреболийки.

Добавяме и ориза и заливаме с бульона който сме прецедили при варенето на комплекта .

Прибавяме подправките посоляваме и слагаме в тава да печем.

Подготвяме си заливката като счукваме яйцата, прибавяме млякото и брашното и добре разбъркваме.

Заливаме дроб сармата и връщаме във фурната да се запече до желания загар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: