Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пъдпъдъци с чеснов сос

Пъдпъдъци с чеснов сос

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Пъдпъдъци с чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 4 глави
  • зелен фасул - 100 г (от консерва)
  • целина - 1 стрък
  • бульон - 4 кубчета
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - 2 щипки
  • майонеза - 250 г
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кубчетата бульон се разтварят в 2 литра топла вода. Морковите и лукът се режат на едро, целината се реже на ситно. Всичко се добавя към бульона заедно с черния пипер.

Фасулът се отцежда, нарязва се на едро и се добавя към бульона. Всичко се вари до омекване, вади се в голяма чиния и се покрива с фолио, за да не изстине. В бульона се слагат почистените пъдпъдъци и се варят 20 минути.

Чесънът се пресова и се смесва с майонезата. Пъдпъдъците се вадят от бульона и се режат на парчета. Сервират се със соса и със зеленчуците.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: