Салата от печена тиква

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Салата от печена тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Зареди тялото си с бомба от витамини с тази здравослова салата от тиква!"

Необходими продукти

  • тиква - 200 г (белена)
  • зехтин - 3 с.л.
  • маслини - 100 г
  • сирене - 100 г меко
  • мента - 4 стръка
  • оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на кубчета, слага се в тава, напръсква се със зехтин и се поръсва със сол и черен пипер.

Пече се 30 минути на 180 градуса и се охлажда.

Маслините се режат на колелца, сиренето се реже на кубчета. Маслините се смесват със сиренето и ментата и се добавя тиквата.

Добавя се оцетът и всичко се разбърква.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: