Начин на приготвяне
Обелете и нарежете тиквичката на тънки дълги ленти по дължина.
След това ги нарежете напречно на ленти.
Почистете и нарежете половин глава кромид лук и 2 скилидки чесън.
Загрейте малко зехтин и задушете в него, първо, лука, докато леко омекне, след което прибавете тиквичките.
Задушете и тях за около 10 минути, бъркайки.
Тиквичките не трябва да са сготвени напълно, а да останат хрупкави.
Накрая прибавете чесъна, нарязан на ситно, както и сол и черен пипер на вкус.
След минута махнете от котлона, прехвърлете тиквичките в друг съд и оставете да се охладят напълно.
През това време нарежете на ситно пресни копър и магданоз.
Прибавете ги към охладените тиквички заедно с изварата и киселото мляко.
Разбъркайте добре и полейте салатата от тиквички със струйка зехтин.
Сложете тази вкусна салата от тиквички и извара в хладилник за час да се охлади, след което може да сервирате.
Бон Апети!