Ezine.bg»Рецепти»Салати»Разядки»Салата от тиквички и извара

Салата от тиквички и извара

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Салата от тиквички и извара
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Хапване за тънка талия - вкусно и диетично за всеки ден"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр. средна
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • извара - 200 г фина кремообразна
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквичката на тънки дълги ленти по дължина.

След това ги нарежете напречно на ленти.

Почистете и нарежете половин глава кромид лук и 2 скилидки чесън.

Загрейте малко зехтин и задушете в него, първо, лука, докато леко омекне, след което прибавете тиквичките.

Задушете и тях за около 10 минути, бъркайки.

Тиквичките не трябва да са сготвени напълно, а да останат хрупкави.

Накрая прибавете чесъна, нарязан на ситно, както и сол и черен пипер на вкус.

След минута махнете от котлона, прехвърлете тиквичките в друг съд и оставете да се охладят напълно.

През това време нарежете на ситно пресни копър и магданоз.

Прибавете ги към охладените тиквички заедно с изварата и киселото мляко.

Разбъркайте добре и полейте салатата от тиквички със струйка зехтин.

Сложете тази вкусна салата от тиквички и извара в хладилник за час да се охлади, след което може да сервирате.

Бон Апети!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: