Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилешки бутчета с ориз в тенджера

Пилешки бутчета с ориз в тенджера

Пилешки бутчета с ориз в тенджера
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
27/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много сочен ориз с пиле за едно вкусно основно, подходящо за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя
  • ориз - 1 купичка
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щ.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 4 купички
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо махнете кожата на бутчетата и ги обезкостете.

Нарежете пилешкото месо на хапки.

Настържете обеления морков и нарежете лука на ситно.

Загрейте олио и запържете лука с моркова и месото. След няколко минути прибавете ориза и разбърквайте от време на време, за да не залепва.

Когато зърната ориз променят цвета си, добавете солта, чубрицата, черния и червения пипер. Разбъркайте и прехвърлете цялата смес в по-голяма тенджера.

Сипете купичките гореща вода и доматеното пюре. Разбъркайте и усилете огъня на най-силната степен.

10-тина минути след завиране на течността, изключете котлона и похлупете тенджерата, за да се задуши оризът добре.

След около 30-тина минути оризът с пиле е готов.

Получава се много сочен ориз, особено подходящ за онези семейства, които не обичат сухия ориз.

Пилешки бутчетата с ориз в тенджера са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: