Начин на приготвяне
От продуктите замесете меко тесто, като не е нужно да разтваряте маята предварително, а просто я начупете към брашното.
Получава се меко и гладко тесто. Оформете няколко еднакви топчета и ги наредете в тава с хартия за печене. Между тях тях трябва да има разстояние. Оставете ги да втасат, за да бухнат добре - около 40 минути.
Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хлебчетата до готовност.
Междувременно пригответе пълнежа.
Наситнете магданоза и го смесете с пресования чесън, сол и зехтин.
Разрежете на две всяко хлебче. Намажете половината с чесновата смес, а другата част намажете с крема сирене.
Наредете пушената сьомга, листата салата и нарязаните черита.
Похлупете бургерите и ги поднесете веднага.
Домашните студени бургери със сьомга и крема сирене са много вкусни.