Арабски дюнер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на аромата на запържено месо и подправки, който се носи от кухнята?"

Необходими продукти

  • арабски питки - 4 броя
  • мазнина
  • месо - 250 - 300 г агнешко
  • лук - 1 глава
  • чесън - няколко скилидки
  • оцет - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • домати
  • зеле
  • пържени картофи
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л., за соса
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., за соса
  • горчица - 1 ч.л. деликатесна, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и фино месото. Тънките пържоли нарежете на малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нарязаните лук, чесън и оцет.

На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.

За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса.

Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.

Рейтинг

4.3
510
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз не обичам вкуса на горчицата в тази комбинация и я пропускам, но се получава също много добре и без нея
23.01.2020 09:26
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Аз знам, че не се слага горчица, а сусамов тахан- това наистина е гиро.
05.05.2016 18:28
nasko
nasko
това не е арабски дюнер,а гръцко гиро.нещо сте се объркали.
09.01.2014 23:18
3
1
Искрен
Искрен
Според мен пък арабите слагат каквото им се яде
16.11.2013 11:38
10
някой
някой
Арабите слагат само месо и соса с мляко.... + хариса (пасирани люти чушки)..
28.06.2013 21:05
9