Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни студени бургери със сьомга и крема сирене

Домашни студени бургери със сьомга и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Домашни студени бургери със сьомга и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Домашните бургери със сьомга са едно истинско изкушение Разкошна рецепта, която се изпълнява лесно, а резултатът е повече от добър"

Необходими продукти

  • За хлебчетата
  • брашно - 200 грама
  • жива мая - 10 грама
  • вода - 110 мл
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 щ.
  • За пълнеж
  • крема сирене - 4 ч.л.
  • пушена сьомга - 150 грама
  • чери домати - около 12 броя
  • салатени листа - 2 шепи
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - за поръсване
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесете меко тесто, като не е нужно да разтваряте маята предварително, а просто я начупете към брашното.

Получава се меко и гладко тесто. Оформете няколко еднакви топчета и ги наредете в тава с хартия за печене. Между тях тях трябва да има разстояние. Оставете ги да втасат, за да бухнат добре - около 40 минути.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хлебчетата до готовност.

Междувременно пригответе пълнежа.

Наситнете магданоза и го смесете с пресования чесън, сол и зехтин.

Разрежете на две всяко хлебче. Намажете половината с чесновата смес, а другата част намажете с крема сирене.

Наредете пушената сьомга, листата салата и нарязаните черита.

Похлупете бургерите и ги поднесете веднага.

Домашните студени бургери със сьомга и крема сирене са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: