Ябълков сладкиш от трохи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
04/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 111
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички сухи съставки. Ябълките се обелват, настъргват се на едро ренде. Добавя се маковото семе. В постлана с хартия за печене тава се изсипва малко от сухата смес, отгоре се изсипва същото количество ябълки, заедно със сока от настъргването.

Върху ябълките се слагат малко стафиди. Така се редуват суха смес и ябълки. Последният слой е суха смес. Повърхността се заглажда и сладкишът се пече 50 минути на 180 градуса. След като изстине, се оставя в хладилника за 1 час и чак тогава може да се разрязва.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар