Начин на приготвяне
Телешкото се разрязва на две широки парчета и се начуква. В чаша се смесват половината зехтин с червения пипер и с тази смес се намазват парчетата месо.
Пекат се на скара до омекване, като се обръщат, за да не загорят. Месото се сваля от скарата, поръсва се със сол и след 5 минути се нарязва напряко на мускулните влакна на парчета.
Слага се в съд с капак, за да се запази горещо. Приготвя се сос, като останалият зехтин се смесва с оцет и сол. Лукът се нарязва на шайби, доматите - на резени, листата салата се накъсват с ръце.
Всичко се слага в голяма купа, добавя се магданозът, нарязан на ситно, и салатата се разбърква. Отгоре се слагат парчетата телешко месо и салатата се сервира.