Ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с печено брюкселско зеле

Топла салата с печено брюкселско зеле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Топла салата с печено брюкселско зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 2 бр. сварени
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се реже на ситно. Зеленчуците се режат на половинки.

Добавят се обелените и нарязани на едро моркови. Приготвя се сос, като се смесва зехтинът, портокаловият сок и нарязаният на ситно чесън.

Сосът се смесва с морковите и зеленчуците. Добавя се сол. Сместа се пече 30 минути на 200 градуса, като от време на време се разбърква.

Вади се от фурната и се сервира топла, като се поръсва с нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: