Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос Бешамел

Гъбен сос Бешамел

Гъбен сос Бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Сос Бешамел с гъбки - перфектната компания на вашите пържолки"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • гъби - 6 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - бучка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените гъби на филийки.

Разтопете маслото в тенджерка. Прибавете гъбите и ги задушете до омекване и получаване на златист цвят.

Прибавете брашното, разбъркайте и гответе още 5 минути.

Сипете на тънка струя млякото, като не спирате да бъркате.

Овкусете соса Бешамел с подправките и варете до сгъстяването.

Сосът за месо е готов.

Гъбеният сос Бешамел е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: