Начин на приготвяне
Първо, смесвате агнешкото, лука, чесъна, аншоата, лимоновата кора, магданоза и мащерката в голяма купа и подправяте на вкус. С помощта на лъжица оформете топче, като в центъра поставяте по една маслина. Оставете кюфтенцата да престоят за около час в хладилник.
През това време пригответе аиоли соса. За целта пасирайте жълтъците, аншоата, чесъна, лимоновия сок и кората до получаване на гладка смес. След това, докато продължавате да разбърквате, добавете зехтина на тънка струя. Преди поднасяне, може да добавите допълнително зехтин.
Готовите кюфтенца оваляйте в брашно, след това ги потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в царевичното брашно. Подредете ги в тавичка и ги оставете за още час в хладилник.
След това загрявате олиото в среден тиган и пържите кюфтенцата, докато стана кафяви и хрупкави. Изваждайте ги върху хартия.
Поднесете със соса аиоли и резенчета лимон.