Начин на приготвяне
В 5-6 супени лъжици вода накиснете желатина и като набъбне, на водна баня го разтопете.За да се поохлади, го оставете настрани.
Сметаната и размекнатото краве масло разбийте на пухкав крем.
Киселото мляко разбийте със захарта, след това добавете бадемите, стафидите, натрошените бисквити и ореховите ядки.
Сипете половината желатин, съединете със сметанов крем и разбъркайте до гладка маса.
В облята със студена вода тортена форма пресипете повърхността и изравнете повърхността ѝ. Отгоре подредете плодове по избор-половинки кайсии, вишни или череши без костилките, праскови, нарязани на резени, половинки ягоди и залейте с останалия желатин.
Преди да поднесете тортата, я оставете в хладилника да се желира добре.