Свинско месо със сладко-кисел сос

24/05/2009
Светлана
отСветланаНовак
"Да, много е вкусно, но повече от две порции от това свинско със сладко-кисел сос едва ли ще успеете да изядете!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 491
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - или нишесте
  • олио - за пържене
  • сол
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 сл.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бренди - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри кубчета, които се посоляват и се панират в разбитото яйце и в царевично брашно. Изпържват се до златисто в обилно количество мазнина, отцеждат се и се оставят на топло.

Приготвя се сосът. Почистените и нарязани на ивички чушки, джинджифилът и ситно нарязаният лук се запържват в съвсем малко мазнина.

Оцетът, захарта, доматеният сос, 2 с.л. царевичното брашно, виното, соевият сос и водата се разбъркват, слагат се да кипнат и се прибавят към запържените зеленчуци. Сосът се задушава около 5 минути на умерен огън. Ако е много гъст, се долива още малко вода. Изпърженото месо се залива със соса и ястието се поднася топло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Надя
Надя
26.08.2015 15:26
Месото не се ли сварява преди панирането? Струва ми се, че така ще остане леко сурово.
0
0
Светла Иванова
Светла Иванова
29.04.2014 11:44
Правих ги вече няколко пъти. Невероятни са. Вече смело мога да твърдя, че това е любимото ястие на нашето семейство. Благодаря! :)
0
0
пепи
пепи
21.01.2014 13:09
в рецептата не пи6е за вино, какжо вино и колко се слага
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв