Пресни питки

26/09/2008
Калин
отКалинНовак
"Не сядаме на масата без няколко току що омесени и изпечени пресни питки "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 243
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предвидените продукти се замесва тесто, което се разделя на 8 равни части, които се разточват леко с точилка.

Половината от тях се намазват с яйце и върху тях се поставя половината от сиренето, смесено с яйцата. Покриват се с останалите така, че при изпичането краищата да останат отдолу, за да не се отварят.

След втасване се намазват с яйце и отгоре се настъргва останалото сирене.

Пекат се в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Хубаво е да се уточнява колко е маята и каква е, за содата и солта също. Количествата са много важни в една рецепта.
0
0
лидия
лидия
11.02.2015 10:08
аз съм лидия и съм на пет и полвина какво е сода бикаронат лидия
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв