Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шчи с телешко месо по беларуски

Шчи с телешко месо по беларуски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Шчи с телешко месо по беларуски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • кисело зеле - ½ зелка
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • корени - 1 връзка за супа
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • брашно - 1 с.л.
  • зелев сок - 200 мл
  • бульон - 1.2 л костен
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ким - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се сварява в бульона. Зелето се нарязва на ивички и се задушава в половината мазнина.

Залива се със зелевия сок и се похлупва. В останалата мазнина се задушават нарязаните корени за супа и лукът, след което се добавят към бульона, заедно със зелето.

Добавят се дафиновият лист, черният пипер, кимът, солта и захарта и размитото в малко вода брашно. Супата се вари още 10 минути и се сервира гореща.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: