Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба по селски с арпаджик

Риба по селски с арпаджик

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Риба по селски с арпаджик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 500 г
  • арпаджик - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • гъби - 200 г
  • домати - 300 г
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета моркови, заедно със ситно нарязаните лук и целина се запържват до зачервяване. Добавят се нарязаните на филийки гъби и домати, както и обеленият арпаджик.

Задушаването продължава, докато доматите се сгъстят. Прибавят се червеният и черният пипер, солта и нарязаният на ситно магданоз.

Залива се с вода и съдът се похлупва. Оставя се да поври малко и след това се прехвърля в тава. Отгоре се нарежда нарязаната на парчета риба и се запича в умерена фурна около 15 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: