Начин на приготвяне
Първо разбийте заедно яйцето с портокаловия сок, киселото мляко и захарта. Прибавете към тях ванилията, настърганата портокалова кора, содата, разтопената мас и канелата.
Разбъркайте хубаво, прибавете брашното и замесете меко тесто, което не бива да лепне.
Оставете тестото да почине за кратко. След това късайте от него парчета и ги оформяйте на топчета.
Сложете хартия за печене в подходяща тава и наредете топчетата на разстояние едно от друго.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете курабийките за 10-15 минути. Когато получат приятен златист цвят, може да ги извадите.
Смесете шоколадовия крем и разтопеното масло.
Топнете всяка курабийка в шоколадовата глазура. Наредете ги върху скара и ги поръсете с кокосови стърготини и захарни фигурки.
Шоколадови курабии с глазура и кокос са готови.