ezine.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин с пилешки дробчета и беконче

Терин с пилешки дробчета и беконче

ЗориЗори
Ветеран
1517506523004
Терин с пилешки дробчета и беконче
Снимка: Зори
1 / 14
17/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Поднесете вкусният терин с пилешки дробчета и беконче в компанията на мек хляб и гарниран със свежи зеленчуци. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • плешки дробчета - 1 кг
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - на вкус фино настъргано
  • чили - няколко щипки едро смляно
  • бренди - 50 мл
  • масло - 50 г
  • бекон - 100 г, нарязан на ситно
  • кромид лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • чесън - 1 скилидка, нарязан на ситно
  • бренди - 20 мл.
  • магданоз - 1/2 връзка, нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват старателно от ципите и жлъчката, измиват се хубаво под течащ студена вода и се отцеждат гевгир. Прехвърлят се в купа и се поръсват със сол, черен пипер, индийско орехче и едро смляно чили.

Заливат се с брендито и се разбъркат леко, покрийте с фолио и поставете в хладилник за 24 часа.

След това се прехвърлят в гевгир и се отцеждат от излишната течност, преди да се премине към термичната обработка.

В тиган се загрява маслото и се запържва беконът, лукът и чесънът до златисто. Добавят се отцедените дробчета и когато са почти готови, се добавя 20 мл бренди. Готвят се, докато течността се изпари.

Махат се от котлона и сместа се оставя да се охлади. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и допълнително подправки, ако е необходимо.

Сместа се прехвърля на порции в блендер и уредът се пуска няколко оборота, колкото да се получи едро смлян пастет.

Дъното на съда (терина) се постила с домакинско фолио и в него се изсипва сместа, която хубаво се заглажда и се покрива фолио и отгоре. Накрая се поставя отгоре тежест, която да притиска терина. Оставя се в хладилника за 24 часа, докато стегне напълно.

Поднесете вкусният терин с пилешки дробчета и беконче в компанията на мек хляб и гарниран със свежи зеленчуци.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: