Агнешка главичка на фурна

MarianaMariana
Джедай
198
113
110
Агнешка главичка на фурна
16/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви100 мин.
Общо115 мин.
Порции1-2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. глава
  • чесън - 3 скилидки
  • хляб - 50 г стар
  • лимони - 1/2 бр.
  • мас - 2 с.л./може и олио/
  • олио - 20 мл
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Добре почистената агнешка главичка трябва да се разцепи на две части, но така че в нея да си останат непокътнати езикът и мозъкът.

В отделен съд настържете на ренде хляба, смесете го с пресования чесън. Добавете малко сол и черен пипер по ваш вкус и разбъркайте добре.

Сложете маста и олиото на дъното на дълбок съд. Отгоре поставете агнешката главичка е я поръсете с овкусената хлебна смес. Добавете чаша вода.

Така приготвената главичка се пече около 80 минути под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна /без вентилатор/. Фолиото се отстранява и главичката се запича до получаването на приятен загар.

Поднася се заедно с резени лимон и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Идеална гарнитура са задушените пресни картофи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: