Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с кайма и домати

Фарфале с кайма и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Фарфале с кайма и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • фарфале - 1/2 кг
  • кайма - 250 г
  • домати - 1/2 кг от консерва
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки (счукан)
  • пармезан - 2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете заедно с чесъна в малко зехтин. Прибавете каймата и гответе още няколко минути, докато каймата се изпържи добре. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Пастата се вари за 4-5 минути и се прехвърля отцедена в голяма тава. Слага се да се пече за 30-35 минути във фурната. Към нея се добавя каймата и доматеният сос.

Малко преди да стане готова пастата, поръсете с Пармезан.

Сервирайте ястието докато е топло.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: