Кремсупа от червена леща

19/05/2009
Босилка
отБосилкаНовак
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 692
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре. Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й. След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври. Поръсваме с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар