Кремсупа от червена леща

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
19/05/2009
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 112
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре.

Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й.

След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври.

Поръсваме супата от леща с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати.

Метален пасатор за заленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за заленчуци
12.59 лв.
Виж ››

Масивен метален пасатор за зеленчуци, с който бързо ще се справите с намачкването на продуктите за пюрета, супи и ястия. Металният пасатор има здрава дръжка, която позволява бързо обработване на храната. Пригответе любимите си ястия с един замах и метален пасатор, разбира се.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар