Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Вкусните меденки на баба

Вкусните меденки на баба

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k9112
Вкусните меденки на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 3
13/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Страхотни меденки, които ще зарадват цялото семейство с вкуса си"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 500 г
  • масло - 65 грама
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • мед - 6 с.л.
  • канела - 5 грама
  • за пълнежа
  • трохи - от меденките
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (топло)
  • масло - 125 грама
  • за глазурата
  • натурален шоколад - 90 грама
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и добавете към тях разтопеното масло, захарта, разтворената в оцета сода и меда.

Пресейте брашното и канелата, добавете го към горната смес, като не спирате да бъркате. Замесете тестото.

Намазнете ръцете си с олио и късайте от меденото тесто топчета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата, като ги приплескате, за да се изтънят.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до апетитен златист цвят.

Докато са още горещи, издълбайте меденките в плоската им страна (трохите запазете).

Загрейте млякото и добавете в него маслото. Прибавете орехите и трохите, разбъркайте до хомогенност.

Напълнете меденките с получения крем и ги слепете две по две.

За глазурата разтопете шоколада заедно с маслото. Потопете меденките до половината.

Съхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни.

Вкусните меденки на баба

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: