Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и добавете към тях разтопеното масло, захарта, разтворената в оцета сода и меда.
Пресейте брашното и канелата, добавете го към горната смес, като не спирате да бъркате. Замесете тестото.
Намазнете ръцете си с олио и късайте от меденото тесто топчета.
Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата, като ги приплескате, за да се изтънят.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до апетитен златист цвят.
Докато са още горещи, издълбайте меденките в плоската им страна (трохите запазете).
Загрейте млякото и добавете в него маслото. Прибавете орехите и трохите, разбъркайте до хомогенност.
Напълнете меденките с получения крем и ги слепете две по две.
За глазурата разтопете шоколада заедно с маслото. Потопете меденките до половината.
Съхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни.
Вкусните меденки на баба