Содено тесто

ЖасминЖасминНовак
27/03/2014
"Наистина ли е толкова лесно да замесиш перфектното содено тесто - проверете сами "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 270
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата116
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Сложете содата в киселото мляко и когато шупне я изсипете в предварително приготвеното кладенче. Добавете разбитите яйца и замесете меко тесто.

Така приготвеното содено тесто е подходящо за питки, мекици или пици. Преди употреба го оставете около 20 минути на стайна температура, за да "почине".

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар